javascript:void(0) Save

baju cinta

Seorang nenek datang menziarahi rumah cucu perempuannya
yang baru berkahwin.
Setelah membunyikan loceng, si nenek terkejut kerana mendapati cucu perempuannya
membuka pintu tanpa seurat benang pun di badannya
Belum sempat si nenek bertanya
si cucu berkata,
"Saya sedang menunggu suami saya pulang dari berkerja ni nek!
Yang kau telanjang tu kenape!!!??? " marah si nenek.
" Ala nek, ini la BAJU CINTA saya," balas si cucu perempuannya.
"BAJU CINTA ??" si nenek kehairanan.
"Ya, suami saya menyukainya dan saya juga begitu senang MEMAKAInya.
Saya harap nenek balik dulu sebelum suami saya pulang kerana tentu
suami saya akan berasa malu melihat saya memakai
BAJU CINTA ini di hadapan nenek."Pinta si cucu dengan penuh hormat.
Si nenek faham kehendak cucunya.
Dia fikir mungkin itu cara terbaru si isteri melayan sang suami.

Di dalam perjalanan pulang si nenek mendapat idea
Fikirnya, dengan mengikut cara cucunya, sudah tentu dia dapat
mengeratkan hubungannya dengan si atok (suaminya) yang sudah berumur.
Sesampainya di rumah,
si nenek terus menanggalkan semua pakaiannya,mandi,
berbedak dan memakai minyak wangi sewangi- wanginya.
Dia menuggu kepulangan suaminya dengan sabar.
Beberapa ketika si Atok pun pulang.
Sebaik saja pintu di buka,si Atok terkejut sakan melihat si nenek (isterinya)
berbogel di depan pintu.
"Awat hang nie? Dah buang tebiat keee???" marah si Atok.
"Ini lah BAJU CINTA saya bang" kata si nenek.
"BAJU CINTA???.... . Kok iye pun, IRON la dulu baju tu!!"

12 comments:

aKu..DiA...kAmU said...

Sengal....hahhaaa..

sparkystar said...

erkk...lilex2.ngeh3

AzRi AzyAn said...

hahaha~ kesian nenek tuh!

Dhada said...

HAH hahahaha ;D

Mogen Ali Rico said...

lalalalalala..tak baek ko nyahhhh..luper iron jer tuh..tapi still ok kan nyahh..seksa gitue..eewwwwwwwwwwww

effie said...

hahah..
hampeh laa atok nie..
ooo time muda2 tak kesah..
erk..
atok pun bukan pakai baju crumple ker?
:p

p/s: cinta pada rupa..tak kekal kot..

Monkey D Luffy said...

ganas sungguh si atok. hahaha

::dazzLaila:: said...

hahahha
ngokngek jer atok tu..
kecik ati nenek
muahahaha

cik siti penguin said...

sungguh tak terkate...
haha

sparkystar said...

azri azyan
hehehe..redha je la nenek.
...................................

dhada
hahahahahha
...................................

mogen
erk...seksa tang mane tu kt tak tahu.ngeh3

sparkystar said...

effie
hehehehe...tgk je la nnt time kt smua dah tua lak
...................................

luffy
atok tak brape ganas tp kijam sguh!!
...................................

dazzlaila
cian kn..redha je la nenek.huhuhu

sparkystar said...

cik siti penguin
susah tuk bkata apa lagi mlihat nya sndiri..ngeh3