javascript:void(0) Save

wassup-wassup

...heloooo...
lama tak hapdet
harap korang warga blog sihat-sihat belaka
kat opis dah tak leh bukak blog la
hampes tol
dah kena block
kalau ada masa inchik sparky
hapdet okeh
miss u all
take care
smile always

alamak...boss datang!!!

video

alahaaiiii rambut ku

siput sedut vs siput vavi


pic diatas dan dibawah adalah
spesis haiwan yang dipangil siput
siput sedut boleh dimakan dan dimasak gulai
manakala
siput vavi tak leh makan okehh
topik kt hari ini adalah
antara kedua-dua siput tersebut
yang mana satukah bergerak lebih laju
adakah siput sedut or siput vavi
sila undi pilihan siput anda sekarang
undian anda akan menentukan segalanye
+ undian dibuka +
help!! help!! help!!

sotong berkepala manusia

... sotong ...
dasyat nye
sotong berkepala manusia
tatottttnyee
korang bagi lah pandangan tentang
kejadian-kejadian
yang aneh pada masa sekarang nie

tak tercapai akal ku

... confius ...
buah apakah ini
buah labu or buah tembikai
rasa-rasa korang buah ape ek
ngeh..ngeh..ngeh

hepii birthday my mum

... my lovely mum ...
+ salmah bte jalil +
hari genap la umo my mum yang ke
47 tahun
anak mu nak ucapkan semoga sihat-sihat selalu
semoga panjang umo
elak kan dari segala malapetaka or benda2 yg
tak baik
semoga keluarga kt selalu bahagia sehingga
akhir hayat

i really luv u mum
muuuuuaaahhhhhhhhhh
... selamat hari ibu ...

bohsia + wolverine = bohverine

first movie
... bohsia ...
semalam inchik sparky and my pren pi
tgk 2 movie
mula2 pi tgk cite bohsia dulu pastu
lepas jek abis cite bohsia
kami pun terus masuk panggung seterusnya
cite nie tidak kurang hebat nye
tapi banyak adegan2 yang tak sesuai
ditonton oleh lapisan umum terutama
kanak-kanak
... 3 star ...
second movie
... wolverine ...
cite nie best
kalau korang tak caya
pi la tengok cite nie okeh
hehehehe
... 4 star ...

tig tag puan uji

... desktop ...
alahaiii nie la dekstop ku sekarang nie
purple + simple
inchik sparky telah di tag oleh puan uji
kerana hendak menjaga hati nye yang semakin mengecut
akibat obesiti yang semakin ketara itu
lalu aku menunaikan hajat nya itu

tawaran haibat hanya untuk warganegara malaysia

... tawaran haibat ...
cepat-cepat selagi stok masih ada
beli rumah percuma kereta
2 in 1
sesiapa yang ingin maklumat lanjut
berkaitan jual beli rumah dan kereta
sila hubungi kami ditalian
012-987654321
+ pak mat tempeh +

korang tak payah la risau bila nak pi
makan angin ke, kedai mak cik bedah ke
korang akan bawak skali rumah
kesayangan korang nie
haibat bukan
apa tunggu lagi dail la cepat
... hahahahaha ...

mcdonald's bergerak

... McDonald's ...
korang-korang lau nak rasa or nak order
MCD
sila la wat tempahan segera
HAROON
... 0300-2665102 ...
sehingga menjilat jari
huhuhuhu

T-Shirt Percuma dari MyMuslimart

T-Shirt ini sesuai untuk diriku kerana
hitam itu bergaya, menawan dan berketerampilan ditambah
dengan corak-corak menarik menghiasi keunikan t-shirt
sesuai dengan penampilan ku yang simple

(www.mymuslimart.com)

tolong - tolong "RADIO ROSAK" in jb

+ RADIO ROSAK +
... konsert indie ...
stadium tertutup MBJB
" 25/04/2009 "
2 pm - 12 midnight

11 band indie yang turut serta
oag + estranged + zip zieller
auburn + cili + secret silent
the rahman + plague happiness
bunkface

projek pistol + streosakit

lelepak carik ketenangan dalam toilet
... MBJB ...
geng sparky sampai kul 2 lbih
dan kami masuk dalam stadium smpai kul 5 pm
pastu konsert rehat dan akan dsmbung kul 8 pm
kami hilang arah seketika dan mengambil kata sepakat
tuk pi movie cite BOHSIA
kat city square
tapi malang nya tiket movie time tu habis
dijual
lalu kami semua lepak king kong jek kat
mcd city square tuk menungu
konsert bermula
... lelepak king kong ...
car park city square
sempat snap picture sebelum menuju puncak
ke stadium MBJB
band-band yang sedang buat persembahan
terdapat dua stage pada konsert tersebut
sangat baik dorg punya persiapan
tak rugi pi konsert nie
memamg gempak habis
persembahan dorang haibat-haibat belaka
good luck to band-band indie

help me please!!

+ ferrari +
arghhhh..sekarang laman rumah inchik sparky
dah semak ngn menatang ini
tak tahu nak wat apa manyak2 nie
so kalau korang nak satu
inchik sparky hadiah kan
bagi la alamat surat menyurat korang
nnt inchik sparky courier okeh
... hehehehehehe ...

tip mengenal diri sendiri melalui tarikh lahir

tip mengenal diri sendiri melalui tarikh lahir dari
Dr.Fadzilah Kamsah

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

...........................................................
Contoh: 20 05 1981
2 + 0 = 2
Maka kotak pertama adalah 2

Kemudian campurkan kesemua nombor
2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26

Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :
2 + 6 = 8
Maka kotak kedua adalah 8

Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua
2 + 8 = 10

Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi
1 + 0 = 1
Maka kotak ketiga ialah 1

... hasilnya ...
2
Lembut
8
Bisnes
1
Pemimpin

Maka anda sudah cerminkan diri anda
mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu
mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda
akan menjadi seorang yang berguna

beranak pinak

+ pokok pisang +
banyaknya buah pisang nie
cukup tuk kawan-kawan blogger
... inchik sparky ...
sila tambah
jangan malu-malu
wat mcm rupa sendiri okeh
lalalalala

berani sahut cabaran fear factor

+ menu-menu+
fear factor yang terbaru
sila besarkan bijik mata anda
atau sila zoom picture
sungguh menyelerakan
kalau korang2 nak rasa ape lagi masuk la
... fear factor ...
tak rugi kalau mencuba sesuatu yang baru
hehehehehehehe
kalau korang takde selera nak makan
tatap la pic ini sambil makan
yummy..yummy..yummy

jangan makan limau madu thai

NARATHIWAT (Selatan Thailand)
Pengguna di Malaysia dinasihatkan tidak membeli buah limau madu dari negara ini kerana ia dikesan mengandungi
... racun serangga Ethion ...
yang
berlebihan dan boleh mengancam kesihatan

sehingga membawa maut

Ketua Penolong Pengarah (Kesihatan Antarabangsa), Pejabat Kesihatan Pintu Masuk Rantau Panjang, Dr. Mahyin Abd. Hakim berkata, racun serangga tersebut dipercayai digunakan tanpa kawalan oleh petani di negara ini bagi mengelakkan buah limau madu itu rosak akibat serangan
serangga

Menurutnya, keadaan tersebut menyebabkan racun serangga itu meresap ke dalam buah limau
madu itu sebelum dipetik dan dipasarkan

"Buah limau madu dari negara ini mula dikesan mengandungi racun serangga Ethion pada tahun lalu hasil kajian yang dilakukan ke atas sebahagian buah tersebut yang dieksport ke Malaysia,"
katanya.

hormati pengguna lalu lintas yang lain

+ lalu lintas +
tolong beri laluan
hormati la setiap penguna jalan raya yang lain
beri keutamaan pada pejalan kaki
... hahahahahahaha ...

super duper big mac

... super duper big mac ...
rasa-rasa korang la
boleh ker korang abis kan
nie makan or melantak
bosar mane molot korang nak tolan
lau bosar molot buaya xpe la gak
haibat-haibat
... hehehehehehehehehehe ...

wedding

inchik sparky + cik ika
... some one in my heart ...
( ahaksss..jgn jelusi okeh)
semalam inchik sparky n my family
pi jemputan kahwin my cousin
kat area kledang
... johor bahru ...
2jam perjalanan
semalam cuaca kurang baik
sekejap hujan sekejap panas
... merpati dua sejoli ...
sama kacak sama lawa
+ selamat pengantin baru +
kepada norin dan pasangan semoga
bahagia dan kekal sampai akhir hayatalahaiiii
cian nya nenok abg nie
penat sangat eh
tahu la ujan2 sodap tito
... huhuhu ...
mangun2 pengantin nak smpai tu
cepat..cepat..cepat
pengantin lelaki dah sampai
kompang dipalu
pengantin tersipu malu
aduhhhh..nape nie
ape dah jadik
iseyymenn..kena tol la plak
... hahahahaha ...
control..control
jgn nevus okeh
... sesi makan berdamai ...
terliur nenok makanan yg dihidangkan
+ inchik sparky +
testing jek kerusi nie
mane la tahu tak muat nak duduk ker
... ninoninoninoninonino ...
org kata amik berkat
hahahaha
bila inchik sparky nak kahwin??
... tungggguuuuu ...
tu yg kt tak tahu bila
inchik sparky tunggu org masuk meminang jek nie
hahahahaha

saturday nite

+ taman merdeka +
... johor bahru ...
malam sabtu hari tu inchik sparky
and the geng
pi mamam kat sini
+ buffet +
1org = rm 18.00

manyak makanan yang disajikan
lauk pauk + kuih muih + mee + seafood
menu utama hari tu adalah
... nasi arab ...
+ kambing pangang +
... yummy ...
inchik sparky yang abis kan semua nie
hahahahahaha
+ inhcik sparky +
muka selepas melantak sakan
wajah gumbira
erkkkkkkkks....alhamdulah
... huhuhuhuhu ...
kat situ jugak ada disediakan
+ karoake +
so sape2 nak msumbangkan lagu
korang leh jek nyayi
tiada sebarang bayaran dikenakan
kalau korang2 nak pi meh la
inchik sparky tunjuk kan jalan

air halal atau tak halal

korang rasa air nie boleh diminum or tak
adakah air nie sejenis beer
adakah air nie
memabukan + menghayalkan
sila bagi pandangan dan komen anda
... have a nice day ...

kau dtg tanpa diundang, kau pergi aku menanti

+ inchik sparky +
tatap lah wajah ku yg tak brape sihat hari nie
tibe-tibe jek bgun pagi tadi inchik sparky
selsema + batuk
badan dan mata ku dah mula rasa panas
pale ku pusing seperti ada burung
yg sedang berlegar-legar
diatas pale ku
tidak berdaya lagik hendak menahannya
hanya menanti tuk pulang kerumah
cepat la pukul 5
korang2 tlg la jaga aku time sakit nie
kalau korang nak melawat aku
bawak la
jajan + cokelat + pizza
kfc + ice cream + chicken chop

... hehehehehehe ...

sambungan cerita inchik sparky

+ inchik sparky +
selepas kami otw pulang dari
berenang-berenang di muara
hati-hati dilambung ombak
ktorg bcadang nak tgk muvie kat
... jusco tebrau ...
tanpa rasa penat or letih
kami btiga terus menuju puncak ke sana
kami tgk cite
+ my bloody valentine +

dapat tiket kul 5 pm
cite nie sangat la seram
kalau korg rasa leh tahan seram pi la tgk
cite nie byak unsur2 ganas
... 18 PL ...
tidak sesuai untuk tontonan umum
+ seram +
muvie start kul 5 pm
sekarang baru kul 3.30 pm
perut pn dah munyik2
apa lagi kami singah santai buang masa di
+ the egg house +
melantak la kami btigainchik sparky mamam
+ full egg moon +
aka
... pataya ...
inchik acap + cik puspa
control macho n ayu plak korang nie
bajet sopan la tu
... hahahahahaha ...
kami lepak di the egg house smpai la kul 5
pas muvie kami btiga terus pulang ke rumah
... the end ...