javascript:void(0) Save

kisah benar!!


Satu petang yang hujan, sekumpulan kawan - kawan pegi melawat zoo johor. Walaupun hujan kitorang tetap pegi jugak.saja nak tengok haiwan2 dekat zoo johor.boleh amik gambar sekali kan. ini adalah beberapa dialog yang mengelikan hati kami semua.renung-renungkan la..aku mintak maaf kalau ada yang terasa dgn post aku nie.mana la tahu korang2 penah mgalami nye ker.

dua watak antara uji dan hanis (BUKAN NAMA SEBENAR)

Uji : menarik gak zoo jb nie, macam – macam ada. Boleh tahan la gak kan hanis.

Hanis : haah la uji, banyak gak la binatang kan

Uji : hanis...hanis..mari sini tengok singa nie.comel kan..

Hanis : haah la, besar gak ek uji. Sekali dia gaapp..mati la kt uji.

Uji : tu la pasal, kalau la singa ni terlepas mana la kita nak lari kan.

Hanis : tul tu tapi kan aku rasa singa nie singa betina la uji

Uji : lor..memang la singa betina, kau ingat singa jantan ke!!! Kau tak nampak ke mana dia ada bulu kat tepi muka dia. Kalau ada tu la singa jantan kalau tak da singa betina. Apa la kau ni hanis.tu pun kau tak tahu ker!!

Hanis : alamak..yeke uji..malu nya aku

Sekumpulan kawan-kawan itu tadi ketawa terbahak2 sampai tak ingat dunia langsung, nak guling – guling rasa nya..si hanis rasa benggang gila dan dengan wajah selamba badak dia berkata aku bergurau jek(sebenarnya si hanis cuba nak cover diri dia sendiri).hahahahaha..walaupun peristiwa kelakar itu dah lepas tapi kitorang masa teringat sampai sekarang


Kesimpulannya : ambil lah tahu serba sedikit pasal haiwan – haiwan nie, jangan la dok pikir pasal blog jek!!!..huhuhu..honggaa..honnggaaa…

14 comments:

hanis said...

kiwak lu kene kan gue...

sparkystar said...

rilex la,bukan slalu kene kutuk.ahakss...hoangga..honggaa

~ujicham~ said...

wah... uji tu jd pelakon utamakah.. ha ha ha.

banyak simpati sama hanis woo.. sudah besa panjang juga lebar.. takpe takpe.. sempat lagi masuk tadika balik. hihi. jgn marah.. nanti kena ngaap:P

sparkystar said...

kau watak smpingan jek.hanis watak utama la..hahahahaha..nnt kt pi zoo lagi eh.hollaa..holla

hanis said...

haiyakkkkkkkk... hahaha aku sudah kasi itu flying kick ala2 wong fei hong kat kamu berdua....

sparkystar said...

fuyoo.slamat smpat elak! lau xmati akal aku, dah tak dpt bezakn jantina haiwan nie.huhuhu

hanis said...

eleh.... ko elak tapi terkene jua sipi2... lagi tak moh mengaku...

SlumbeRaja said...

haha.. ade ke macam nie..

slumbeR@J@!

sparkystar said...

hanis
haah la.ade kesan sikit jek.sipi jek tu.ape la sgt.kau lum kene wacchhaa aku lagi..

slumberaja
tu la pasal, aku pun pening mmikirkn nye dari ari tu lagi.nak wat mcm mane.redha dgn klemahan seseorg insan yg bnama hanis.huhu

hanis said...

eleh.... wa sengaje je wat lawak tue... lagi ko mau jaja seantero dunia... wa tsunami lu nanti...

sparkystar said...

ada hati nak cover line tu.dah kantoi la.xleh nak wat per k!! lau nak wat lawak masuk raja lawak mcm nabil "lu pikir la sndiri"
hola..hola

~ujicham~ said...

wa hanis... lu tindang tada kena gua lo. sipi2 pun tidak. seb baik wa manyak pandai elak. ini olang garang mcm singa betina wo!!! haha

anakmalaysia said...

kekekeke.... kena pasang astro satu saluran national geograpihic dan dokumentari animal...

anak malaysia sponsor... kesian sgt

sparkystar said...

uji
fuhh..slmat ko tak kene ek.lau tak bisu kawan aku nie.ahakss

anak malaysia
ok gak idea kau tu,bila kau nak pasang nie??